november 2015

U bent hier

De leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar kregen op donderdag 29 oktober de eerste van drie themadagen op hun bord.

Op 29 oktober ll gingen de leerlingen van het zevende jaar numerisch gestuurde machines naar de eerste prototyping beurs te Kortrijk.
De beurs was sterk gericht op  al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes.
Zo konden de leerlingen kennis maken met het lasersnijden in kunststof, hout, ... .

Op 13 november ging een schokgolf door onze wereld. Meer dan 130 onschuldige slachtoffers lieten het leven bij de waanzinnige aanslagen in Parijs. Op maandag 16 november zal op onze school het 4e lesuur niet eindigen om 12 uur, maar pas om 12.01 uur en wel met een minuut stilte.

En hoe kan je dat het best door dat te doen via echte gesprekken met echte recruiters van echte bedrijven?
Op 17 november jl. organiseerden VTI en Auxilios hun 9e editie van de JOBEXPO. Ongeveer 300 laatstejaarsleerlingen spijkerden hun sollicitatievaardigheid bij op een beurs met maar liefst 45 bedrijven. Kan zo’n oefening nog levensechter?

‘Slimme Handen’ is een beurs die leerlingen uit het 5e en het 6e leerjaar van het basisonderwijs kennis laat maken met de wondere wereld van techniek en technologie. Op de beurs zijn een aantal bedrijven vertegenwoordigd, maar het is de logica zelve dat ook VTI op donderdag 26 november in de hal van Waregem Expo aanwezig zal zijn !

Vorige dinsdag gingen de leerlingen van 4BSO op sportdag naar de Blueberry Hill in Kortrijk. Het was niet alleen een sportieve, maar ook een heel toffe dag met de leerlingen!
Een reeks foto’s vind je hier.

VTI On European Internship

Op donderdag 19 november was het opnieuw “VTI Partnerday”, de dag waarop onze 4 partnerscholen voor het stageproject ‘VTI on European Internship’ uitgenodigd zijn. De delegaties uit Zweden, Italië, Duitsland en Oostenrijk tekenden dan ook present.

Op vrijdag 20 november hadden de 4e jaars doorstroming sportdag in Blueberry Hill in Kortrijk.
Zoals op deze foto's te zien, werd het een avontuurlijke dag!

De leerlingen van het 5e jaar Lassen organiseren van 3 tot en met 8 december elke voormiddag een hotdogverkoop. Eén van hun klasgenoten is momenteel in behandeling tegen kanker; het is dan ook logisch dat de opbrengst van dit initiatief dat kadert in de jaarlijkse Music for Life-actie van Studio Brussel naar ‘Kom op tegen kanker’ gaat.
Laurent… we duimen ervoor dat je snel weer op school kunt zijn !

De zesdejaars van de afdeling 'Elektriciteit' en 'Mechanica' vierden hun patroonfeest, nl. Sint Elooi. De Sint Elooi misviering gebeurde in de werkplaats garage van de afdeling mechanica.
De leerlingen kregen als aandenken een St. Elooi medaille aangeboden door de school.
Philip Vermoere

Het Sintgebeuren is achter de rug. Het was weer een leuke editie!
Enkele sfeerbeelden.