februari 2016

U bent hier

De leerlingen van 6IW deden deze week mee aan het tweedaagse INNOVATIEKAMP georganiseerd door Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen).
De inzet... in team creatief-constructief brainstormen n.a.v. een uitdaging geformuleerd door een peterbedrijf.
Silas Deblanc en Michiel Debrabandere maakten deel uit van het winnende team dat voor de firma Grandeco op de proppen kwam met een schitterende wervingscampagne.
Proficiat !!

Ondertussen zijn 24 leerlingen TSO-technieken al bijna een week ver in hun stage in Zweden, Duitsland, Oostenrijk of Italië.
Ze stellen het goed, horen we. We verwachtten natuurlijk niets anders.
Sfeerbeelden uit Zweden en uit Oostenrijk.

We berichtten op 5 januari al dat de leerlingen van 5ICT met hun wiskundige selfie de originaliteitsprijs wonnen in de WISKIE-wedstrijd van Plantyn. Een vertegenwoordiger van deze uitgeverij kwam hen daarvoor een schitterende minidrone overhandigen. Wiskunde koppelen aan creativiteit... daarvoor moet je bij 5ICT zijn smile-emoticon !

Vers van de pers...
VTI Waregem stoot met maar liefst 17 leerlingen door naar de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade.
Zit een finalist er straks opnieuw in? Daar gaan we uiteraard voor!

De leerlingen van 6EM, 6EE, 6BHk en 6ICT nog tot woensdagavond 24 februari in London.

Donderdag 18 februari. Sneeuw, ijzel, … ideaal weer om de IJSBEREN buiten te laten in De Gavers. Na een stevige opwarming, telden de leerlingen van 1B af; 5..4…3…2…1 en met een plons het ijskoude water in. 

Deyanira is een Colombiaanse boerenactiviste die zich inzet voor de rechten van de landbouwers. Zij informeert, motiveert en inspireert de boeren hoe zij duurzaam kunnen meebouwen aan de toekomst van hun land.
Alle leerlingen van onze school waren getuige van haar strijdvaardigheid voor Colombiaanse landarbeiders. Zelf was ze getroffen door de organisatie van onze samenleving en de manier waarop wij afval verwerken.

Vanmorgen, vrijdag 26 februari, onverwacht inspectiebezoek van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Ons keukenteam doorstond de inspectie met glans.
De score voor de VTI-keuken was dan ook 11 op 10 wink.

Alle Vlaamse scholen zijn gebonden aan het inschrijvingsdecreet. Dit decreet bepaalt onder andere het recht op voorinschrijvingen voor bepaalde leerlingengroepen én de verplichte capaciteitsbepaling voor het 1ste jaar.                                                                                                                                           

In dit kader delen wij u graag mee dat