maart 2016

U bent hier

Een bezoek aan Batibouw is een must voor jonge mensen die bezig zijn met een opleiding die op de één of andere manier voorbereidt op tewerkstelling in de bouwsector. De school bezocht met o.a. leerlingen uit het 5de jaar Hout BSO deze jaarlijkse beurs. De leerlingen konden ter plekke kijken, vergelijken, aanraken en zelfs uitproberen. Batibouw is voor deze leerlingen dan ook een prima ervaring die het schoolse leerproces concreter maakt.

17 IW-ers stootten door naar de volgende ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade!  De wedstrijd ging door aan de KULAK op woensdagnamiddag 2 maart. Wie van deze wiskundeknobbels weet zich te plaatsen voor de finale in Brussel op 20 april?
Trots als we zijn op "onze" leerlingen, laten we dit weten van zodra het resultaat gekend is.
M.Dewaele en K.Vandewalle

De leerlingen van 5BSO Hout hebben er een attest bij. Ze namen deel aan de opleiding 'rolstelling' georganiseerd door het FVB (Fonds Vakopleiding Bouwnijverheid). Door dit attest bewijzen deze leerlingen dat ze dergelijke stelling niet alleen veilig kunnen gebruiken, maar ook dat ze die bovendien al even veilig zullen monteren.
Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Voor de 3e keer komt hij al naar VTI Waregem... dit jaar voor het 3e en het 4e jaar. Stand-up comedian Bert GABRIELS leert deze leerlingen op ludieke manier omgaan met Facebook.
Funny and interesting !!
Enkele sfeerbeelden vind je hier.

VTI houdt de traditie van (een) finalist(en) in de Vlaamse Wiskunde Olympiade hoog. Tim DECRAENE (6IWa) is één van de 78 geselecteerden uit een contingent van 11.434 deelnemers om op 20 april het onderste uit de wiskundekan te halen. Tim... zet je VTI straks op het ereschavot ?

Kan je STEM als vak in een lessentabel opnemen? Neen! Kunnen scholen pretenderen (een) STEM-studierichting(en) aan te bieden? Neen!
STEM is geen vak of studierichting, maar een werkvorm waarbij een leraar-coach leerlingen uitdaagt om een 'uit het leven gegrepen' (vaak technisch-technologisch) vraagstuk te analyseren en zelfstandig op te lossen.

Gisteren was het voor alle vijfdes en zesdes weer DIALOCO oftewel 'zotte dag'. Doel... via (12) workshops leerlingen de schoonheid en de rijkdom van andere culturen bijbrengen en appelleren op hun begrip voor 'anders zijn'. Twintig jaar geleden startten we dit mooie initiatief dat nog altijd even attractief is gebleven.
Enkele sfeerbeelden vind je hier.

De federale politie trok vrijdag met een tuimelwagen naar het VTI in Waregem. In de wagen konden leerlingen vaststellen hoe belangrijk een veiligheidsgordel is.

De voormiddag van de 20ste infodag zit er bijna op.
Nu al vinden jullie hier een eerste reeks foto-impressies terug.

De 20ste editie was de 1ste die de school vroeger dan gewoonlijk organiseerde. En die aanpassing zorgde niet voor een ontgoochelend resultaat. Integendeel, met exact 100 aanmeldingen sloten we na afloop erg tevreden de deuren.
Nog niet ingeschreven?   Kom dan maar langs op 29 mei voor de Open School (of bel tijdens de schooluren voor een afspraak).

Op maandag 14 maart beleefden de leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar de tweede themadag voor dit schooljaar. Via vier verschillende workshops maakten de jongens deze keer kennis met verschillende aspecten van “cultuur”.
In de Stedelijke Bibliotheek was er een zoektocht met I-Pads waarmee de verschillende afdelingen en mogelijkheden van de bibliotheek verkend werden.

Voor het zevende jaar op rij trokken de klassen van het tweede jaar, opgesplitst in drie groepen, op vrijdagmorgen naar het Waregemse zwembad om voor Broederlijk Delen in 25 minuten tijd zoveel mogelijk gesponsorde lengtes bijeen te zwemmen. Dit jaar werd een mooie 84 kilometer afgelegd.

Pagina's