mei 2016

U bent hier

De finalemiddag van alweer de vierde editie van onze VTI Schaakkampioen. De sterke bezetting van de voorbije competitie kon alvast op een heel enthousiast publiek rekenen !
Hier vind je sfeerbeelden.

Op 7 en 8 mei neemt VTI Waregem in het OC Nieuwenhove deel aan ROCK THAT BLOCK; een 'swingende' Legobeurs.
Je zult er zien hoe onze school voor wetenschap en techniek met o.a. de Mindstorm van LEGO al voor leerlingen van het eerste jaar dagelijks werk maakt van attractief STEM-onderwijs.

Op 10 mei sloten de leerlingen van 2TSO de derde editie van het “Price of Freedom Award”-project af met een sfeervolle ceremonie in het stadhuis van Waregem.
Dit project gebeurt in samenwerking met het stadsarchief van Waregem en de American Overseas Memorial Day Association. Het VTI was in 2013 één van de pilootscholen om dit project uit te werken.

Onze twee 6 At’ers (Jens Baert en Tim Vanovermeire) hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens de verschillende proeven maar zaten niet in de finale. Zij zijn in elk geval een prachtige ervaring rijker.
Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Tim Decraene behaalt historische zilveren medaille op Vlaamse Wiskunde Olympiade!

Op vrijdag 20 mei was er de 4de editie van de GP Metal Awards in de EXPO hallen te Kortrijk.
Van de Meulebroecke Glenn en De Meester Thibault, beiden leerlingen van het zesde jaar Elektromechanica  van VTI Waregem namen  met veel enthousiasme deel met hun  project ‘de automatische haagschaar messenslijper’.

Op woensdag 18 mei vond de 11de editie van de jaarlijkse drone- en robocontest in VIVES campus Kortrijk plaats. Drones vlogen je om de oren en de meest spectaculaire robots werden vakkundig bediend. De leerlingen van 3EE, 4EE, 5EE en 6EE hebben deelgenomen.
Bij de robotjes hebben Thomas Maes (6EE) en Dieter Polfliet (6EE) de overwinning veroverd. Jens Destoop (5EE) deed hetzelfde bij de dronewedstrijd.

De eenvoud van een stille getuigenis, zo ademt Tyne Cot cemetery. De jongeren van de klasgroepen 7BMD-7BMO kregen reeds de langs de belofte om de geschiedenis aan te raken. Het Duitse kerkhof van Langemark met zijn grote eiken en de beeldengroep van onherkenbare soldaten vertelde het verdriet en de leegte bij het verlies aan zoveel levens.

De leerlingen van 5BSO werkten een heel jaar rond het boek "Ex-gangster' van Steven SNAUWAERT. Deze week ontmoetten deze leerlingen Snauwaert 'in levenden lijve'. Hij kwam hen zijn levensverhaal vertellen als ex-gevangene; een uiteindelijk hoopvol verhaal waarin Steven aangaf dat mensen in om het even welke situatie positieve keuzes kunnen maken.
Een boeiende en vooral verrijkende getuigenis !

Vrijdag 27 mei zijn de prijzen van de kangoeroewedstrijd uitgereikt. Vier leerlingen mogen zich voortaan bij de Top 100 van West-Vlaanderen noemen.
Een puike prestatie!

De weersomstandigheden voor deze 2de editie van de OPEN SCHOOL zijn niet ideaal, maar VTI laat zich uiteraard niet kennen.
We gaan ervoor en wel met veel enthousiasme !
Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Elke vrijdagmiddag tijdens de middagpauzes spelen teams van het 4-5-6-7de jaar zaalvoetbal in de sporthal. Op vrijdag 27 mei werd de finale gespeeld door 6IW en een samengestelde ploeg van 4BHa en 4BHb. Deze laatsten kozen zelf voor de ploegnaamn "Tu Dem Boyz" en wonnen bovendien de finale.
Proficiat aan elke deelnemer !