september 2016

U bent hier

Vanmorgen zijn we echt van start gegaan met het schooljaar 2016-17.
Enkele sfeerbeelden vind je hier!

Op 1 september startten uiteraard ook een aantal nieuwe meisjes in het VTI-mannenbastion. Ze werden door de 'anciens' en begeleidster Liesbeth perfect onthaald en meteen -hoe kan het anders?- in de armen gesloten.

Vanaf 19 september ruilt directeur Demuynck VTI Waregem in voor het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Hij wordt er via een detachering raadgever voor TSO en BSO.
De taken en verantwoordelijkheden van de directeur werden ondertussen schoolintern herverdeeld.
We wensen onze directeur alle succes toe in Brussel !

Veel jongeren krijgen te maken met agressie: verbaal, fysiek, psychologisch. Sommigen als dader, anderen als slachtoffer, soms als getuige, en vaak alle drie. De vraag om hier iets mee te doen is groot!!! De training vertrekt vanuit fysieke oefeningen, om mentale en sociale competenties op te doen. Het doen staat centraal, de methodiek vertrekt vanuit de leefwereld van de jongeren.

Directeur Philip Demuynck nam afscheid van ZIJN school, ZIJN leerlingen. Het zijn grote directeuren die GRAAG ZIEN. Dir. Demuynck kreeg deze namiddag een passend eerbetoon van ZIJN 1377 leerlingen. Directeur Rik Desmet kreeg de sleutel van de school. Het afscheid doet pijn.

Muurklimmen, teambuilding, kajak en pamperpaal waren de activiteiten die alle vijfde jaren aangeboden kregen op hun zonnige sportdag in het Provinciaal Domein De Gavers.
Enkele sfeerbeelden vind je hier!

We zijn goed aangekomen in ons tipidorp waar we onze eerste activiteit uitgevoerd hebben zoals: hoogteparcours, inleeftocht en mountainbike. Ook de tweede dag van de driedaagse van onze zesde technieken groeide uit tot een ware topper! Na een eerder koude nacht in de tipi's konden we alweer genieten van een zonovergoten dag. Mountainbiken, touwenparcours, maar ook bezinning, challengerparcours en geocaching stonden op het programma!

Moe maar voldaan zijn de leerlingen van de zesde technieken terug thuis. Het waren drie fantastische dagen waar er plaats was voor sport, avontuur, bezinning en plezier.
Op de eerste dag stond een bezoek aan de grotten van Hotton op het programma dit in het kader van de les aardrijkskunde. Daar ter plaatse kregen we ook een introductie in geocaching.