oktober 2016

U bent hier

Vorige week woensdag reden we met 38 eerstejaars van het VTI een voorbereidingstocht voor het komende fietskamp. Onder een stralend herfstzonnetje maalden we ongeveer 50 km af op het Westvlaamse fietsnetwerk. Alle leerlingen fietsten bijzonder vlot mee en hadden dan ook geen moeite om het letterlijke hoogtepunt van de dag, de Poelberg, te bedwingen.

Geloven? Gebedsviering? Bezinning? Daar zijn onze jongeren niet meer mee bezig! MIS !!
De pastorale werkgroep werkte startvieringen uit in het teken van het jaarthema: Er zit muziek in! Alle leerlingen trokken naar de kerk. En... de vieringen werden gesmaakt.

Dit wordt georganiseerd door de Oud-leerlingenbond VTI Waregem in samenwerking met: lasgroep” de Vlaamse lassers”, Berman duikteam en RDT Rescue & Diving Team.
Dit alles gaat door op donderdag 27 oktober 2016 om 19.00 uur stipt en kan door iedere geïnteresseerde worden bijgewoond.

Een bezoek aan de koekjesfabriek van Jules Destrooper in Lo, mét proeverij, een boottocht op de IJzer van Diksmuide naar Nieuwpoort, mét middagmaal en een bezoek aan de wijnboerderij 'Monteberg' in Dranouter, mét proeverij, dat waren de ingrediënten van een geslaagde daguitstap van de oudgedienden van VTI, vorige donderdag 13 oktober. De zon was van de partij en dat maakte de dag héél aangenaam.

Schoolbasket: VTI Waregem was veel te sterk voor hun tegenstanders.
Vrije middelbare school Roeselare – VTI Waregem: 29 – 59
VTI Roeselare – VTI Waregem 28 – 56

Leerlingen zetten leraren schaakmat. Ook de twee pedagogisch directeurs werden de das om gedaan.
Enkele sfeerbeelden vind je hier!

Op vrijdag 21 oktober werd in alle hoeken van het Vlaamse land 'dag van de jeugdbeweging' gevierd. Ook in ons VTI mochten we alle mogelijke jeugdbewegingen begroeten. Elk al even trots op zijn eigen vereniging.
Een impressie vind je hier!