december 2016

U bent hier

In het kader van de voorbije jobbeurs, brachten de leerlingen van het zevende jaar Industrieel Onderhoud een bezoek aan het bedrijf Soleras te Deinze.
Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van machines die gebruikt worden om coatings op diverse producten aan te brengen.

Vorige week streek een filmploeg neer op onze campus om opnames te maken voor de klimaattop in Gent.
Leerlingen van Bouw- en houtkunde en elektromechanica leggen samen met leerkrachten Griet Verstuyft en Henk D’Hulst uit hoe het binnenklimaat in gebouwen geoptimaliseerd kan worden.
Hiervoor maken we gebruik van een ventilatiesysteem van de firma Renson.

Al vele jaren komt de goede sint ons VTI bezoeken maar dit jaar was het toch een bijzondere editie. De leerlingenraad en het keukenpersoneel hadden kosten nog moeite gespaard om van het sinterklaas ontbijt een geslaagde editie te maken. Met meer dan 400 leerlingen waren er nog nooit zoveel leerlingen aanwezig geweest  op het ontbijt.

Het onthaal van de school zal open zijn op zaterdag 24/12, woensdag 28/12, donderdag 29/12 en woensdag 04/01, donderdag 05/01 telkens van 08.30 tot 12 uur.

Ouders die hun dochter of zoon in het VTI willen inschrijven, maken via het onthaal op voorhand een telefonische afspraak voor een intakegesprek op donderdagvoormiddag 29 december 2016 of op donderdagvoormiddag 5 januari 2017.

Reeds 10 jaar organiseert de school buitenlandse stages. Dit is redelijk uniek in onderwijsland. Deze week viel de school een heel bijzondere eer de beurt. VTI Waregem ontving het VET Mobility Charter. Luc Dhont, verantwoordelijk buitenlandse stages, ontving dit charter van Minister Crevits en de directeur van EPOS-Vlaanderen (Europese Programma’s voor Onderwijs Opleiding en Samenwerking).

De leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar sloten traditioneel het eerste trimester af met een korte maar intense klascompetitie zaalhockey en minivoetbal.
Deze keer werd 2BEMb de winnaar van het zaalhockey en mocht 2BHb pronken met de beker voor het minivoetbal.
Een foto impressie vind je hier.