februari 2017

U bent hier

Maandag 13 februari 2017.  In het teken van “Veiligheid op ’t werk” kregen de leerlingen van het 5de Beroep Houtbewerking een cursus “Opstelling en gebruik van een rolstelling of rolsteiger mod 2” aangeboden door RTC West-Vlaanderen.

Dat de 1B’ers geen watjes zijn, is nog maar eens bewezen ! In het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten trokken ze  op donderdag 16 februari 2017 met de fiets naar domein De Gavers in Harelbeke. Na een korte opwarming trotseerden ze als stoere (ijs)beren de winterse temperaturen. De fietstocht, de plons in het water: alweer een sportieve en avontuurlijke uitdaging die aantoont dat onze leerlingen (ijs)berensterk zijn !

Naar jaarlijkse gewoonte gingen de leerlingen van het vijfde jaar beroep houtbewerking naar Batibouw Brussel.  Het werd alweer een kennismaking met nieuwe materialen en nieuwe methodes, de leerlingen genoten van de nieuwigheden. 

Via Erasmus+ hebben 24 zesdejaars uit de technieken opnieuw een buitengewone kans gehad om twee weken stage te lopen in het buitenland (van 11 feb. tot 25 feb.).