maart 2017

U bent hier

De jaarlijkse Londentrip zit erop! Het waren 3 goed gevulde dagen met tal van bezoeken.

Mieke Casteleyn, medewerkster van Broederlijk Delen, gaf voor ons het startschot van de vastenactie 2017. Zij nam ons mee in het verhaal van Amssetou, een energieke vrouw uit Burkina Faso die haar leven in eigen handen neemt.
Zij verdienen onze steun!
Enkele sfeerbeelden.

VTI Waregem gaat als enige school in Vlaanderen met een compleet damesteam naar de Vlaamse Schoolschaakkampioenschappen!  Op zaterdag 18/03/2017 mag  VTI Waregem als enige school in Vlaanderen  in Oostende niet minder dan 3 teams afvaardigen.  Niet alleen dit is uniek maar ook het feit dat we als enige school ook 1 compleet meisjesteam konden en mochten afvaardigen is een knalprestatie!

We duimen!

De voormiddag van de 21ste infodag zit er bijna op. Nu al vinden jullie hier een eerste reeks foto-impressies terug.

Bijna driehonderd leerlingen van de 3de graad schreven zich vrijwillig in voor het jaarlijkse solidariteitsontbijt. Dit ontbijt met Fairtrade-producten wordt georganiseerd door het zorgteam "Wereldburgers" en de opbrengst hiervan gaat integraal naar Broederlijk Delen.
Enkele sfeerbeelden.

In het kader van het belangstellingsgebied “Biochemie” in het vak techniek gaan de leerlingen op studiereis naar het Bakkerijmuseum waar een brood wordt gemaakt en men kennis maakt met de geschiedenis van het bakken en de manier waarop.
In de Beauvoordse Walhoeve maakt men kennis met het productieproces van kaas.
Enkele sfeerbeelden.

Deze middag leverde VTI Waregem strijd. De school wil de boeren in Burkina Faso steunen in hun strijd tegen armoede en ongelijkheid. 500 leerlingen en leraren liepen mee in de BURKINA RUN. Stevige beats vanuit verschillende DJ-sets en opzwepende licht- en rookeffecten stuwden de massa vooruit. De werkgroep Wereldburgers heeft met deze actie voor Broederlijk Delen eens te meer de blik van onze leerlingen verruimd.

Voor de derde maal reeds nam 6IW deel aan het Vlajo Innovatiekamp. Dit is een 24-uren brainstorm voor teams van leerlingen derde graad secundair onderwijs die elkaar vooraf niet kennen. De teams krijgen de opdracht voor een bepaald probleem een creatieve-innovatieve oplossing te bedenken en uit te werken. Tussendoor krijgen ze advies van deskundigen. Ze stellen een businessplan op en presenteren hun idee voor een jury.

Met meer dan 100 lln uit 1IW en 2IW namen we weer deel aan de jaarlijkse kangoeroewedstrijd. In totaal namen meer dan 83 000 lln deel aan deze wedstrijd.
We kijken nu al vol spanning uit naar de resultaten…

Voor het achtste jaar op rij zamelen de leerlingen van 2TSO en BSO geld in voor Broederlijk Delen door het beste van zichzelf te geven in het Waregemse zwembad. In de loop van drie vrijdagen (twee vóór en één na de paasvakantie) komen alle klassen aan de beurt.

Dit jaar werd de aanpak van deze swim challenge een beetje bijgestuurd en opgefrist zodat er nog méér vaart en afwisseling in zit én de activiteit duurt ook langer.

De leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar kregen de laatste twee dagen van trimester 2 drie GO Proefwerken voorgeschoteld.