Het internaat

U bent hier

 

 

 

 

 

Intern zijn is:

  • een keuze voor het samenleven met leeftijdsgenoten onder begeleiding,
  • een plaats waar jonge mensen zich ontplooien in een familiale sfeer,
  • in een rustige studiesfeer met regelmaat en houvast bij een vast dagschema,
  • met een uitgebreid aanbod aan ontspanning op woensdagnamiddag,
  • in een nieuwe moderne infrastructuur conform de strengste veiligheidsnormen.
     

Op het internaat zijn de kamers aangesloten op Internet met hun eigen pc. Met fiberkabel (optisch) overbruggen we de afstand internaat en de centrale netwerkkast in V134. Via managable switches (Planet) met fibermodule kan elke poort ingesteld worden.

De mogelijkheden zijn genoegzaam bekend, de internen zijn heel enthousiast met deze extra voorziening.

De grootste moeilijkheid binnen dit project was vooral een oplossing vinden voor een stevig beheer. Veel systemen blijken immers nogal wat te beloven maar maken weinig waar. Bovendien was het belangrijk om dagelijks, op een snelle manier, een overzicht te krijgen van alle nettraffic zodat echte controle haalbaar was zonder veel extra werk. We konden ons ook nergens inspireren bij andere scholen omdat we met dit project binnen secundair onderwijs opnieuw voorlopers zijn ...

Tenslotte hebben we een oplossing gevonden in de installatie van een nieuwe server die via proxy de volledige datastroom van en naar het net controleert.

Samen met de opvoeders werden de nodige afspraken gemaakt naar gebruik toe. Op verschillende tijdstippen, volgens leeftijd, wordt de toegang tot de proxyserver 's avonds automatisch aan- en afgezet. Elke bezochte site wordt in kaart gebracht en opgeslagen tijdens een surfsessie. Voor iedere gebruiker hebben we de pc geconfigureerd naar het interne domein op de nieuwe server en van userid en paswoord voorzien.
Gebruik van de "VTI-patch kabel" is verplicht.