november 2017

U bent hier

De maand november brengt ons samen om onze overledenen te herinneren en hun gedachtenis levendig te houden. De herdenkingsviering op onze school op dinsdag 7 november werd opnieuw een intiem moment van verbondenheid rond wat licht, een tekst en een lied. Je voelde de kwetsbaarheid van ons leven en tegelijkertijd de grootsheid waartoe we geroepen zijn.

Op 09 November ll gingen de leerlingen van het zevende jaar numerisch gestuurde machines naar de prototyping beurs te Kortrijk.
De beurs was sterk gericht op  al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes.
Zo konden de leerlingen kennis maken met het lasersnijden in kunststof, hout, ... .

Vandaag 10 november was het weer zover ... . Ongeveer 1120 kinderen van de basisschool komen -van nu tot aan de paasvakantie- op vrijdagvoormiddag op bezoek in het VTI om op een actieve manier kennis te maken met een moderne school voor wetenschap en techniek.
Dit jaar maken de leerlingen de onderdelen van een mini-heftruk die ze achteraf in de les technologie in hun school zullen monteren.

Leerlingen van de afdeling hout maakten een speelhuisje voor de kleuters van de Vrije Basisschool Olsene. De opa's van enkele kleuters hielpen met de montage. En wie zorgde voor het ontwerp? De kleuters zelf natuurlijk. Het resultaat, Villa Verte, mag gezien zijn.

Onze elektronica-specialisten bezochten BARCO. The place to be om de nieuwste ontwikkelingen te zien op het vlak van beeldschermtechnologie, led-displays, videowalls en projectoren.
Straks hangt onze TV - dikte 4 mm - aan de muur en stoppen we onze laptop opgeplooid in onze binnenzak.
STRAKS!

Traditiegetrouw gaat de sportdag van alle vierde jaren door in Blueberry Hill in Kortrijk. De leerlingen kunnen er een hele dag genieten van een avonturen challenge. Deze challenge is een sportieve wedstrijd tussen verschillende klassen. Op het programma staan: klimmen, speleoparcours, boogschieten, death-ride, commandoparcours en speleo/touw technieken. De winnende klas kreeg een leuke prijs in de vorm van gratis toegangskaarten.

Saaie lessen? Die zijn er reeds lang niet meer. Toch niet in onze school. 1B trok naar de bibliotheek voor een detectivespel en in de namiddag was er een groepswerk waarbij ze vaardig leerden omgaan met de computer. Vandaag vrijdag 17/11 gaan ze naar het WZC De Meers. Samen met de bewoners hebben ze er al nestkastjes gemaakt. Vrijdag maken ze led- armbandjes. Daarna gaan ze met de bewoners op wandel door het centrum.

Op donderdag 16 november waren al onze partnerscholen opnieuw present in het VTI Waregem, en dat als eerste voorbereiding van de buitenlandse stages.
Van 27 jan. tot 10 feb. 2018 gaan er 28 leerlingen op stage naar Zweden, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Nederland. De leerlingen en hun ouders kregen al een voorstelling van de stageplaatsen, de partnerschool, de stad en accommodatie.

Op vrijdag 17/11 ll werkten de leerlingen van 1B samen met de bewoners van WZC De Meers. Ze maakten een fluorescerende armband met led lampjes. Dat is win -win - win!. Praktijk op verplaatsing is motiverend, de bewoners van De Meers kunnen zich veiliger verplaatsen én zowel leerlingen, leraren/verpleegkundigen als bewoners beleefden een leuke namiddag.

4TSO en 6BSO genoten volop van het no-nonsense theater gebracht door native speakers uit Ierland.
Enkele leerlingen uit 4TSO kregen zelfs een rolletje in het stuk en genoten van het applaus uit het publiek. Door het verzorgde Engels en de visuele ondersteuning kon iedereen het verhaal gemakkelijk volgen.

De leerlingen van het internaat bakten ze bruin: zandwafeltjes. De opbrengst van de verkoop gaat naar De Warmste Week.
Dankzij De Warmste Week worden maatschappelijke thema's concreet en krijgen verenigingen een gezicht.

Outofuse.com organiseert in samenwerking met Natuurpunt inzamelacties voor afgedankt IT-materiaal. Onze school, die duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel voert, leverde een container computers. In ruil kregen we 93 bomen.

Pagina's