januari 2018

U bent hier

Het is een traditie geworden. VTI Waregem vind je steevast op de NIEUWJAARSDUIK in Oostende. Het was dit jaar niet anders.
En uiteraard volgt na de duik de afterparty.

Cultuur verbindt mensen. Dit merkten we ook tijdens de cultuurdag van BVL. De leerlingen speelden theater, ze verbeelden een stripverhaal, ze bezochten de bibliotheek en ze zetten hun eerste stappen in taekwondo.

De leerlingen werden verplicht uit hun comfortzone te treden.

Vast en zeker voor herhaling vatbaar!

Het autosalon is nog altijd een beetje een droomfabriek ook voor onze leerlingen van 6MT. De leerlingen worden het geleerd: "Jaag je dromen na!" Je weet maar nooit. De hostess? Die had precies wat meer oog voor de fotograaf dan voor de glimmende limo. Begrijpelijk!

Op woensdag 17 januari 2018 deden opnieuw heel wat leerlingen uit het derde & vierde jaar IW mee aan de Vlaamse wiskunde olympiade. De Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) is een wiskundewedstrijd voor scholieren die jaarlijks in Vlaanderen wordt georganiseerd. De wedstrijd tracht de wiskundebeleving bij jongeren te stimuleren.

Herinnert u zich nog de wafelbak van onze meisjesleerlingen tijdens de warme week voor Think Pink?

Het resultaat 2500 euro voor de orginastie die strijdt tegen borstkanker.

De initiatiefneemster Mevrouw Liesbeth Huys kreeg vandaag een gouden medaille van Think Pink. Genereus als ze is, liet ze de leerlingen er mee poseren.

Proficiat!

Vrijdag 19 januari was er de vormingsdag in De Ceder in Deinze als voorbereiding op de komende buitenlandse stages. Er waren verschillende werksessies (assertiviteit, zelfkennis, …), een ervaren stagementor aan het woord. Zaterdag 27 januari vertrekken 28 leerlingen voor twee weken op stage naar Zweden, Oostenrijk, Italië, Duitsland en Nederland.

Het leven zit vol verrassingen en onvoorziene omstandigheden. Wat als je plots in financiële problemen geraakt?

6 Hta en 6 Htb heeft op de budgetbeurs van het OCMW ontdekt hoe het is om een inkomen te hebben, huur te betalen, een budget op te maken om eten te kopen, welke onvoorziene kosten er bijkomen in het dagdagelijkse leven.

De eerste vergadering van pedagogisch directeur Dirk Declercq, a.i., zit er op.

Het opvoedersteam brandde op het moment van de chirurgische ingreep die ped. directeur Filip Vanhauwaert moest ondergaan, een kaars.

Ped directeur Filip Vanhauwaert doet dit dikwijls eens voor anderen. Nu brandde ze voor hem én met resultaat!

We wensen Filip heel veel beterschap en een spoedig herstel!

De werkgroep gezondheidbeleid organiseerde deze morgen opnieuw een sensibiliseringsactie.

De fietsers met een fiets met goed werkend verlichting kregen een warme choco.

Fietsers met fluohesje kregen daarbij nog een leuke fluorescerende armband en een gezonde granenkoek.

Op donderdag 26 januari mochten de leerlingen van het zesde en zevende jaar TSO/BSO hun geïntegreerde proef al eens voorstellen aan de externe jury.

De commentaren waren zeer positief maar hier en daar moet er nog wat "bijgeschaafd" worden.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Op zondag 21 januari hielden de leden van de bond van gepensioneerden van VTI en Vibso hun derde nieuwjaarsreceptie in de parochiezaal van het Gaverke.

De opkomst was groot, met maar liefst 90 aanwezigen! Boloed, want zo heet de bond, heeft succes.

Op naar de eerstvolgende activiteit in maart.

Guido Van Havermaet

Op zaterdag 20 januari vertrokken 28 leerlingen op buitenlandse stage.

Ze zullen werken in Göteborg (Zweden), Vöcklabruck (Oostenrijk), Udine (Italië), Coburg (Duitsland) en Gouda (Nederland). Het worden twee intense weken.

We wensen hen in ieder geval heel veel succes!

Pagina's