februari 2018

U bent hier

Op dinsdag 30 januari trokken de leerlingen van 3e jaar BSO richting Finlandia te Gullegem om een voormiddag te schaatsen.

Soms begeven onze leerlingen zich wel eens op glad ijs. (Wie niet?). Dinsdag deden ze dit dus letterlijk.

De vrijwilligers, leerlingen en de leden van de leerlingenraad werden vrijdag 02 februari in de bloemen gezet. Omdat ze heel vaak mogen beroep doen op het keukenteam kregen deze laatsten er nog een taart bovenop. Iedereen tevreden. Zo hebben we het graag!

De vakgroepen mechanica, elektromechanica en elektriciteit bezochten Agristo. De leraren kregen een unieke inkijk in het productieproces.

De eerste week van de buitenlandse stages zit er op! 28 leerlingen zijn voor 2 weken op stage in Zweden, Nederland, Italië, Oostenrijk en Duitsland.

 

Via onze partnerscholen kunnen ze aan de slag in topbedrijven. Straks hebben zij allen een buitengewone Europese werkervaring, die vastgelegd wordt in een Europass mobility, dat ze eind juni samen met hun diploma zullen ontvangen.

Een mooie troef is dat!

Op 6 februari volgde het 7de jaar interieurinrichting een workshop voor het plaatsen van gipskartonplaten.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Elke middag wordt er geschaakt. Maandag 19 februari daagden de leerlingen de leraren uit. Heel wat leraren delfden het onderspit. En wat zeggen de leerlingen dan? "Blijven oefenen!" Doen we!

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Het VTI zet in op het welbevinden van haar leerlingen én haar personeel. Op maandag 19 februari vulden alle 250 werknemers de bevraging in die peilde naar het psycho- sociale welbevinden op school.

César Verschuere nodigde zijn klasmakkers uit voor een bedrijfsbezoek naar Brick In The Wall - ontwerpers van designverlichting op maat - het bedrijf van zijn ouders. Een slimme zet van César. Win-win.

Ook STAS - fabrikant van kippers en zelflossers - werd bezocht.

Een bezoek waarbij de leerlingen van 4IWb toch al wat theorie aan de praktijk konden koppelen.

2TSO bezocht de Beauvoordse Walhoeve en het Bakkerijmuseum in Veurne. Hùn broodje is gebakken.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Op vrijdag 24 februari beleefden de laatste jaars studenten van het VTI hun 100- dagen. De dag startte met 6 kippetjes op de speelplaats (die ondertussen al een veilig onderkomen vonden), daarna volgde een ontbijt. Het verdere verloop van de dag vulden de leerlingen zelf in met tal van activiteiten zoals karting, skiën, snowboard, paintball, escape room, ...

Je concentratie aanscherpen, je studierendement opkrikken. Het kan met YOGA! De leerlingen van de eerste graad gaan er voor.

Na een kort infomoment begint volgende week het echte werk.

Pagina's