maart 2018

U bent hier

We willen met onze leerlingen van het vijfde jaar beroep houtbewerking de hedendaagse trends en evoluties in de bouw op de voet volgen en dus was Batibouw 2018 the place to be.

6EM-6ICT-6BHk-6EE trotseerde sneeuw en extreme koude tijdens hun driedaagse in London. De begeleidende leraren werden getrakteerd... op een paar sneeuwballen. De tegenaanval van de leraren? Daar kregen we jammergenoeg geen foto's van.

Oud-leerlingen vertelden honderduit over hun ervaringen in het Hoger Onderwijs. Heel interessante info voor onze zesdejaars.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Via Erasmus+ hebben 28 leerlingen uit de technieken opnieuw een buitengewone kans gehad om twee weken stage te lopen in het buitenland (van 27 jan. tot 10 feb.).

Op woensdag 7 maart verdedigden 14 leerlingen de VTI-kleuren aan de KULAK tijdens de 2e ronde van de Vlaamse wiskunde olympiade. Slagen we er opnieuw in om een finalist te hebben? Wij duimen alvast!

4Hta bezocht de firma Cras. Ze volgden er het spectaculaire proces van boomstam tot verhandelbaar hout. Ook de schaverij met eigen slijpdienst voor het slijpen van de snijgereedschappen maakte indruk op onze leerlingen.

Reeds een lange traditie: Zwemmen ten voordele van "Broederlijk Delen".

Een andere traditie is de wedstrijd Leraren tegen Leerlingen, met kleren aan.

Een foto-impressie vind je hier

De infodag zit er op. Ook dit jaar was er heel veel interesse en bewondering voor onze opleidingen - van heel abstract tot arbeidsmarktgericht. Straks lanceren we onze "Open School", op zondag 27 mei, met als leuze "Voorsprong door techiek!".

Op die dag zetten we onze spiksplinternieuwe techniekruimte extra in de kijker.

De leerlingen van 6IW doen mee aan een wedstrijd voor de 3de graad voor Technopolis.

Hiervoor moesten ze een interessante exhibit ontwerpen. Onze leerlingen van team Slow Motion ontworpen een opstelling om bewegende zaken (spinner, vlag, …) te laten stilstaan door er met een stroboscoop licht op te laten schijnen.

Help ze om alvast de publieksprijs te winnen en zo extra punten voor de finale op 30 maart te verzamelen.

Het VTI kreeg op woensdag 14 maart speciaal bezoek van de kleuters uit de basisschool Torenhofschool te Waregem. De jonge mannen en meisjes waren zeer onder de indruk van al dat technisch vernuft dat aanwezig is op onze school. Ze kregen de nodige uitleg en hulp van enkele leerkrachten en van onze eigen leerlingen. Ze beleefden een TOP- uitstap  

Tussen maandag 19 maart en maandag 9 april volgen enkele cruciale werken aan de heraanleg Noorderlaan - Westerlaan. Het gevolg is dat in deze periode de bereikbare en niet-bereikbare wegen enkele keren wijzigen. Er zijn in die periode ook enkele (tijdelijke en definitieve) wijzigingen voor de haltes van de Lijnbussen aan de Markt, Stationsstraat en station.

Pagina's