april 2018

U bent hier

Deze week troffen we 1000 nieuwe lockers aan op de speelplaats.
Door de paasklokken gebracht vanuit Rome? Neen, met de boot vanuit Australië. De vervanging van de lockers past in de extreme makeover van speelplaats C. Of er dan effectief bomen zullen komen op de speelplaats? Jazeker! En wat nog meer? Nog even geduld...

1A bezocht het museum voor natuurwetenschappen en voor muziek in Brussel. Kijken mocht en aankomen ook. Altijd leuk: een interactief museum.

Een foto-impressie vind je hier

Eén op vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Het taboe op psychische problemen blijkt bij onze groep van jongeren het grootst. De organisatie ‘Te Gek!?’ heeft daarom een scholencampagne lopen en afgelopen donderdag waren zij te gast op onze school voor alle zesdejaars.

De eerste week van juli is er het Fietskamp FIKA voor de eerstejaars. Vooraf zijn er een aantal voorbereidende ritten. Kwestie van klaar te zijn voor het grote werk!

Stellingen bouwen is een specialiteit.
De leerlingen van 5BHout leren de kneepjes van het vak. Hier en daar zagen we een paar knietjes knikken. Dat is niet zo erg. Safety first.

De leerlingen van 6IW vertoeven momenteel in Padua. Omdat er heel wat leerlingen zijn die af en toe wel eens iets (hun taken) niet meer terugvinden, hebben we ze gevraagd om 100 beeldjes van de Heilige Antonius van Padua mee te brengen.

Baat het niet, het schaadt ook niet.

Van de 7000 Vlaamse deelnemers (allen wiskundige bollebozen), namen er vorige woensdag 70 deel aan de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Maarten Vanluchene, 4IWb, was er bij. Dit is een topprestatie. Subliem!

Wil je je wiskundebrein scherp houden? Surf dan naar www.vwo.be en kies OEFENEN. Je vindt er heel wat leuke vragen, ook vragen uit de kangoeroewedstrijd (1ste en 2de leerjaar). DOEN!

Donderdag 26 april vond de 49ste editie van de wedstrijd van de “Gouden Autosleutelhanger” plaats in het EDUCAM Training Center in Lokeren.