mei 2018

U bent hier

 

Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) kopte op 26 april jongstleden in het Nieuwsblad dat lucht in onze huizen twee, vijf tot honderd keer meer vervuild is dan buitenlucht.

 

Laat ventilatie en binnenklimaat nu net een kolfje naar de hand zijn van de firma Renson die -twee dagen voor het verschijnen van voorgenoemd artikel- een inbouwdemo verzorgde in een houtskeletbouw in onze bouwafdeling.

De milieudag in BVL had een grote impact op de leerlingen. Ze timmerden zelf een insectenhotel en ze bezochten IMOG met het sorteercentrum en de verbrandingsoven in Harelbeke.

Ze beloofden dat ze voortaan steeds al hun afval in de vuilnisbak zullen gooien en nooit meer op straat of op de speelplaats.

Eerst zien en daarna geloven? Het vertrouwen in onze leerlingen is groot!

De aanvangsbegeleiding voor beginnende leraren/opvoeders is sterk ingebed in de scholengemeenschap.

Leraren die dit jaar gestart zijn, krijgen naast heel wat info ook de kans om te reflecteren over hun ervaringen in het onderwijs. Dit gebeurt tijdens een spel met de niet al te ver gezochte naam: "TEACHER!"

Een foto-impressie vind je hier

Op de terugkomdag voor de gepensioneerde leraren zijn er steeds de verhalen van toen, gevuld met trotse mijmeringen en milde weemoed.

Een foto-impressie vind je hier

Jelle, Ewoud en Tibe, leerlingen van 2IWa schitterden op het STEM-tornooi in Technopolis. Ze behaalden met hun "Moonlander" de tweede plaats. BRAVO!

Op vrijdag 04 mei ll gingen de leerlingen van 5MT, 6MT en 7MPt in de voormiddag op bezoek bij de firma Picanol in Ieper. Ze kwamen in contact met de gieterij, de verspanningsafdeling en de productie hal.

In de namiddag ging het richting Bellewaerde.

Op donderdag 3 mei trokken we met alle leerlingen van het vijfde jaar naar Rotterdam. In de voormiddag stond een gevarieerd programma op de planning: de afdeling hout bracht een bezoek aan de scheepswerf Delft, klas Bhk bezocht huis Sonneveld en de andere leerlingen gingen naar de haven van Rotterdam.

De opbrengst van de VTI-QUIZ is gekend. 3500 euro. De organisatoren schenken dit bedrag aan de directie van de school. Dit bedrag zal net zoals de vorige schenkingen gebruikt worden als extra voor onze leerlingen. Een puik gebaar. Wie de quiz volgend jaar wil winnen, begint nu al best met het aanleggen van lijstjes. 100 teams!

President Trump is niet meer weg te branden uit de media. Vandaag was hij in het VTI. Hoe hij erin slaagde om de machtigste man van de wereld te worden en wat hij nog meer in petto heeft voor de wereld? Tom Van de Weghe, VRT-journalist vertelde honderduit.

Vorige week vrijdag kregen onze lln. Van 7BMO (voormiddag) en 6Mt (namiddag) de kans om hun kennis i.v.m. hydraulica praktisch uit te testen bij TVH.

Een mooie en leerrijke ervaring voor de studenten.

Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen school en bedrijf.

Een foto-impressie vind je hier

We starten ons bezoek bij ArcelorMittal.

Na een bedrijfsvoorstelling en een bedrijfsfilm werd ons meegedeeld dat er continu wordt gezocht naar de verbetering van de staalsoorten, Hoogwaardig sterktestaal is de toekomst om zo met minder materiaal toch dezelfde sterkte eigenschappen te bekomen.

Bij de opening van het nieuwe technieklokaal door de burgemeester Kurt Vanryckeghem en Evy Van Hove, leerlinge van 1Ta (die de naam voor het lokaal bedacht), werden meteen een aantal nieuw technologieën in het lesgeven geïntroduceerd.

Pagina's