september 2018

U bent hier

Naast de nieuwe leerlingen mogen we dit schooljaar ook een nieuwe directeur verwelkomen op onze school. Joachim Archie keert na 3 jaar als pedagogisch directeur in O.-L.-Vrouw Hemelvaart terug naar het VTI.

In de week van 3 september start de voorlaatste fase van het project Westerlaan - Noorderlaan. Vooral rond het kruispunt Zeswegen heeft dit gevolgen voor de bereikbaarheid. Deze fase duurt ongeveer 2,5 maanden.

Kruispunt Noorderlaan-Westerlaan

Op 7 augustus laatstleden trotseerden 51 oudgedienden van VTI en Vibso de grote hitte. In de voormiddag bezochten zij de Plantentuin van Meise. In de Orangerie van de Plantentuin werd het middagmaal geserveerd en daarna ging het richting Koninklijk Paleis, dat enkele weken per jaar open staat voor het grote publiek.

Om de dag af te sluiten en voor wat afkoeling te zorgen werd een tussenstop gehouden in Wetteren.

Vanuit de werkgeversorganisaties wordt actie ondernomen om meer meisjes een opleiding te laten volgen in scholen die specialisten opleiden in Mechanica, Elektriciteit, Bouw- en Houtkunde, Hout, Elektronica, Industriële Wetenschappen en ICT.

In onze school zijn er 22 meisjes. 6 meer dan vorig jaar. We hopen dat daarmee de trend gezet is.

Onze 1B-ers zijn terug van hun tweedaagse aan zee. Gisteren was een vermoeiende dag en vielen ze als een blok in slaap. Vandaag zat de fietstocht van Nieuwpoort naar Waregem bij sommigen wel serieus in de benen. Het weekend zal deugd doen.

De derde graad houtbewerking werkte op hoog niveau. De opleiding rolsteigers bouwen is best wel nuttig. Een wistje-datje: als het werkplatform hoger ligt dan 3 maal de breedte van het werkplatform, dan moeten er zijdelingse stabilisatoren ("stekers") geplaatst worden.

Kennismakings- sportdag voor 1A. Wie zegt er daar dat er geen fut meer zit in "de jeugd van tegenwoordig?"

Meer sfeerbeelden vind je hier.

 

Drie Oostenrijkse studenten liepen via onze school stage in onze regio van 20 augustus tot 14 september. Zij werkten in Bekaert (Ingelmunster), Eliet (Otegem) en Innotech (Wielsbeke).

Op het einde van hun stage gaven zij een presentatie aan de leerlingen van 6Mt. Een aantal leerlingen van 6Mt hebben later dit schooljaar ook de kans om op stage te gaan in Oostenrijk.

De evacuatieoefening verliep vlot. De klas die de preventieadviseur even afzonderde - nog aanwezig in de brandende werkplaats - werd bij de aanwezigheidscontrole gedetecteerd én gered! Prima.

Een foto-impressie vind je hier

‘Traditiegetrouw gaat de sportdag van alle vijfde jaren door in het Provinciaal Domein De Gavers in Harelbeke. De leerlingen kunnen er een halve dag genieten van drie verschillende buitensporten: Muurklimmen, kajakken en een hoogtouwenparcours waarbij kan gekozen worden uit een rood, groen of zwart circuit.

Een foto-impressie vind je hier

“Renson Concept Home”, een nieuwbouw die zal dienst doen als praktijkcase en ‘real-time’- testomgeving voor alle innovatieve producten van Renson, werd vorige week geopend

VTI-leerlingen schitteren op de veldloop voor Waregemse scholen. Obie Traché won bij de eerstejaars jongens (400 deelnemers). Bij de tweedejaars jongens behaalden we een tweede en derde plaats. Bij de eerstejaars meisjes was er een 4 de plaats.

Een foto-impressie vind je hier

Pagina's