november 2018

U bent hier

De maand november brengt ons samen om onze overledenen te herinneren en hun gedachtenis levendig te houden. De herdenkingsviering op onze school op dinsdag 6 november werd opnieuw een intiem moment van verbondenheid rond wat licht, een tekst en een lied. Je voelde de kwetsbaarheid van ons leven en tegelijkertijd de grootsheid waartoe we geroepen zijn.

Op 8 november gingen de leerlingen van het zevende jaar numerisch gestuurde machines en onderhoud naar de prototyping beurs te Kortrijk. De beurs was sterk gericht op  al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes. Zo konden de leerlingen kennis maken met het lasersnijden in kunststof, hout, ... .

XIU, een vrijwilligersorganisatie die streeft naar meer zichtbaarheid in het verkeer vierde hun tiende verjaardag in stijl.

Ze spanden met weerfenomeen Frank Deboosere en wielerfenomeen Sep Vanmarcke, twee stevige trekpaarden voor hun fluo-kar.

Om 5u waren ze aanwezig in de school, samen met 100 leerlingen en 20 begeleidende leraren. Frank en Sep kregen voor hun inzet voor meer FLUO in het verkeer de titel: HELD VAN HET VTI.

Het is vandaag 12 november en Fluodag, een initiatief van XIU, een organisatie die zich inzet voor zichtbaarheid van jonge fietsers in het verkeer, om op die manier ongevallen te voorkomen.

Reeds voor de 12de keer organiseert onze school samen met Auxilios, een bedrijf dat voortdurend nieuwe ondersteunende HR-diensten ontwikkelt, JOBexpo. 40 bedrijven tekenden present.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Leerlingen van 6TSOt krijgen de kans op om internationale stage te gaan.

Donderdagavond 15 november was er een infodag. De vertegenwoordigers van de verschillende partnerscholen waren op bezoek.

Ze maakte van de gelegenheid gebruik om Poperinge en de Palingbeek te bezoeken. (Een beeldje konden ze helaas niet meenemen - 3 km file ! )

De leerlingen gaan op stage in Oostenrijk , Duitsland, Nederland, Italië en Zweden.

Tijdens het West-VLaams kampioenschap schoolschaken bleken het VTI eens te meer de meest actieve schoolschaakschool te zijn.

Op donderdag 08 november kwamen een 40-tal oudgedienden van VTI en Vibso samen om ‘de goede oude tijd’ nog eens op te roepen en om te luisteren naar het verhaal van Marcella Piessens uit Sint-Niklaas.
Boloed (de bond van gepensioneerden van VTI en Vibso) telt momenteel 85 leden en komt een viertal keren per jaar samen.

De interactieve toneelvoorstelling, in het Engels, voor 4TSO en 6BSO werd gesmaakt. In een moderne versie van Romeo en Julia werden de leerlingen geconfronteerd met diversiteit en gelijkenissen tussen twee "clans".

De acteurs waren verbaasd over het acteertalent (de leerlingen namen deel aan de voorstelling) en over de kennis van het Engels.

Acht Duitse studenten rondden een stage af van 3 weken. Ze werkten in de bedrijven De Coene (interior decoration, Kortrijk), Balta (textiel vloerbekleding, Waregem), TVH Group (Waregem) en Samsonite (reiskoffers, Oudenaarde).

32 leerlingen van onze school gaan op buitenlandse stage van 16 februari tot 02 maart 2019. Ze gaan werken in bedrijven in Duitsland, Zweden, Nederland, Oostenrijk en Italië.

"Alle neuzen richting school." Het thema van de Rode Neuzen Actie. Naast de verkoop van rode neuzen, werden heel wat acties ondernomen. Collega's leerkrachten Shauny Debaecke en Amélia Van Utterbeeck lanceerden in de 7de-jaren het project Cross The Line.

Met hun project verlaagden ze de drempel naar een luisterend oor en/of hulp voor leerlingen die kampen met psychische problemen