december 2018

U bent hier

De sportdag voor BVL was intens. De leerlingen leefden zich uit in:
Yoga, Kan Jam, Lasershoot, Lacrosse, Airtrack, Trampoline, Poull Ball. Daarnaast leerden ze hoe een sporter zijn lichaam optimaal moet verzorgen.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Spektakel in de les natuurwetenschappen. Magisch T-shirt laat leerlingen via app binnenkijken in het spijsverteringsstelsel van de klasmakkers. Yakkes!

De klas 6Hta ging op bedrijfsbezoek bij het bedrijf Vossaert te Oudenaarde. Vossaert is een bedrijf dat badkamers, dressings en keukens op maat maakt. Het hele productieproces kwam aan bod. En jawel: ze stelden vast dat ze bij het realiseren van hun GIP op school datzelfde proces doorlopen. Goed bezig!

Al vele jaren komt de goede sint ons VTI bezoeken maar dit jaar was het toch een bijzondere editie. Twee leerlingen en twee leerkrachten verdwenen in de zak van sinterklaas!

De Sint geeft nog mee dat hij uiterst tevreden is omtrent de kwaliteit van het ontbijt. Het was, dixit de Sint, het grootste Sint-ontbijt van België. Volgend jaar komt hij terug.

De leerlingen van 1Be en 1Bf gingen de boer op. Ze trokken naar Bokkeslot in Deerlijk. Het was zeer leerrijk!

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Zo net voor de start van de proeven nog even wat stoom aflaten. Dat moet kunnen. Klas 2MEc organiseerde Secret Santa. Waar het feestje doorging? Of er cadeautjes waren? Dat weten we niet. Alles was SECRET!

Voor heel wat leerlingen is het deze week een WARME WEEK (proefwerk!). Straks is er de WARMSTE week. Ook VTI doet mee. Warmathon, Lopen tegen armoede, Wafelbak tijdens het oudercontact t.v.v. Think Pink en inzamelactie van plastic dopjes en inktopatronen voor de opleiding van blindengeleidehonden. Plasticdopjes en inktpatronen? Breng de dopjes mee naar het oudercontact en DROP ze in de DROPBOXEN.

Dit jaar zetten de VTI-Meisjes zich opnieuw in voor ‘De warmste week’ van Music for Life. Na het succes van vorig jaar (€ 2500 hebben wij ingezameld), organiseren wij opnieuw een wafelenbak tijdens het oudercontact op vrijdag 21 december 2018. Het goede doel dat wij gekozen hebben is ‘Think Pink’. Een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker, je kan ze herkennen aan het roze lintje.