januari 2019

U bent hier

Samen Tegen Armoede is een campagne van Welzijnszorg vzw.

Een groep leraren en leerlingen droegen met hun deelname aan de kerstcorrida in Leuven een ferme steen bij in de strijd tegen armoede.

Wie er gewonnen is? Wie strijdt tegen armoede wil vooral ook eens "de ander" op het podium zien schitteren. Iedereen die strijdt tegen armoede is Winnaar. Winnaar, met grote W, inderdaad!

De 7de VTI-Nieuwjaarsduik in Oostende zal in de herinnering en wellicht ook een tijdje in de KNOKEN blijven hangen als de koudste (omwille van een snijdende wind) en als de editie waarbij de DUIKERS maar tot kniediepte in het water mochten.

Ook leuk: de lange (en allerlaatste) fly-over door de Seaking.

De nieuwjaarsreceptie was traditioneel. Een woord van de directeur en een wederwoord van de leraren. Directeur Desmet spoorde het corps aan om de modernisering van het onderwijs aan te grijpen om onze school nog steviger op de kaart te zetten als dé school voor wetenschap en techniek.

Het mysterie rond de letters "BFG" die overal op school opdoken is opgehelderd. "BFG" staat voor Bullshit Free Generation. Met dit project starten we een actie waarbij "Roken" in vraag gesteld wordt.

Je vrije tijd actief invullen? Dat kan met Sporten na School. Je hoeft je niet te binden aan een sportclub. Je proeft van heel wat sporten en het is goed voor je conditie. Volgende week kan je GRATIS kennismaken. DOEN. Info en inschrijven? wwww.sportnaschool.be.

Ook je schoolpunten zullen een boost krijgen: "Een gezonde geest in een gezond lichaam!", remember?

Deze morgen kregen we het bericht van het plotse overlijden van onze collega David Cocquyt die gisterenavond het leven liet na een tragisch verkeersongeval.

Hij was een geëngageerd leraar elektriciteit met een passie voor techniek. Het plotse afscheid laat diepe sporen na bij de leerlingen en de collega’s in onze school. Onze gedachten gaan nu uit naar zijn partner, kinderen en familie en al wie hem dierbaar was.

Andere culturen leren kennen? Zonder je ecologische voetafdruk extreem te vergroten? BVL deed het tijdens hun cultuurdag

De leerlingen werden verplicht uit hun comfortzone te treden. Vast en zeker voor herhaling vatbaar!

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Op woensdag 16 januari 2019 deden opnieuw heel wat leerlingen (100) uit het derde & vierde jaar IW mee aan de Vlaamse wiskunde olympiade. De Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) is een wiskundewedstrijd voor scholieren die jaarlijks in Vlaanderen wordt georganiseerd. De wedstrijd tracht de wiskundebeleving bij jongeren te stimuleren.

Vorige zondag was er de jaarlijkse receptie voor de 90 leden van BOLOED, de bond van gepensioneerde leerkrachten, opvoeders en dienstpersoneel van VTI en Vibso.

In 2018 zijn 4 oudgedienden overleden, twee actieve leerkrachten en één leerling; één van de bestuursleden verloor een zoon van amper 40 jaar oud! Er werd voor hen allen een kort, maar krachtig herinneringswoordje gesproken door Tony.

De middagactiviteit Schaken Op School werpt in het VTI Waregem zijn vruchten af dankzij de doorgedreven competities en het toenemende niveau binnen onze eigen schoolmuren.

Toon interesse in het game waar uw kind uuuuuren mee speelt. Geef zelf het voorbeeld en beperk de schermtijd. Zet in op alternatieve tijdsbesteding en doe daaraan mee, beperk de wifi-toegang desnoods via technische hulpmiddelen...

Dit zijn een aantal tips die Matthias Dewilde gaf tijdens de lezing "Hoe ga je als ouder om met het buitensporig gamen bij kinderen".

Pagina's