maart 2019

U bent hier

5BE beleeft vandaag een gsm-loze dag. De leraar daagde hen uit: leef een dag zonder gsm en ik trakteer met taart. De leerlingen moesten geen twee keer nadenken.

Ook directeur Archie deed mee. We stelden vast dat hij het wel een beetje lastig had zonder zijn gsm, maar de compensatie (de taart) maakte veel goed.

De leerlingen van de Vrije Basisschool Gaverke-college kwamen eens gluren bij hun buren. Altijd leerrijk. De leerlingen van 3BSO mochten eens ervaren wat het is om zelf "les" te mogen geven.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Leerlingen van het zesde jaar trokken onder begeleiding van enthousiaste leerkrachten naar Londen. De obligate groepsfoto's werden volgens de traditie genomen in Greenwich en Chinatown, vorig jaar ondergesneeuwd en tijdens deze editie zonovergoten; het klimatologische contrast met vorig jaar kon niet groter zijn!

Alle buitenlandse stages in Zweden, Italië, Nederland, Oostenrijk en Duitsland zijn nu afgerond. De leerlingen waren aan het werk in modern uitgeruste bedrijven en hebben heel wat bijzondere werkervaringen op zak.
Hun Europass mobiliteit certificaat is ondertekend door het bedrijf en zal later een extra troef zijn bij sollicitaties!

Bullshit-free generation. Ook het Waregemse stadsbestuur en Zulte-Waregem gaan ervoor. Jij ook?

Reeds verschillende keren raakte een leerling van industriële wetenschappen in de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Dat is top. Er zijn slechts 60 finalisten op 20 000 deelnemers. Ook dit jaar maken we een grote kans. 13 leerlingen trokken voor de tweede ronde van de VWO naar de Katholieke Universiteit Leuven KULAK. Fingers crossed.

Op donderdag 14 maart kwamen 22 Italiaanse leerlingen 3 leerkrachten naar onze school.

Zij vertegenwoordigen ITI Malignani, een technische school uit Udine waar onze leerlingen van 6IW tijdens de jaarlijkse Italiëreis steeds hartelijk ontvangen worden.

Rein Vanbelleghem van 5IWa won de STEM-logo-wedstrijd van onze school. Gevraagd werd om op originele wijze de letters en betekenis van “STEM” te verwerken in een fris en nieuw ontwerp.

Het eerste exemplaar werd door onze directeuren J. Archie en R. Desmet overhandigd aan Rein. Het logo zal o.a. op de infodag en openschooldag gebruikt worden als wegwijzer naar de talloze STEM-projecten in onze school.

De 100 dagen zijn achter de rug.

Britt Muys uit Vichte en leerlinge van het 5de Industriële Wetenschappen in Campus VTI Waregem heeft de “Young Women in Public Affairs Award”, uitgereikt door Zonta gewonnen. Die Award is een beloning voor jonge vrouwen die leiderscapaciteiten vertonen en zich inzetten voor anderen. Ze werd door de jury unaniem verkozen tot laureaat.

De infoavond "Wat na 6TSO?" zit er op. Onze oud-leerlingen die verder studeren vertelden over hun ervaringen in de hogeschool en universiteit. Uit alle gesprekken bleek: er moet af en toe wel flink gestudeerd worden.

Pagina's