juni 2019

U bent hier

Op maandag 27 mei heeft VTI Waregem opnieuw een aantal talentvolle jongeren uitgestuurd naar de robocontest van hogeschool VIVES, campus Kortrijk. De robocontest is een wedstrijd waarbij leerlingen een wagentje zo moeten programmeren dat het in een zo snel mogelijke tijd een parcours moet afleggen.

Met droefheid melden wij u het plotse en onverwachte overlijden van onze collega en leerkracht Patrick Debie. Patrick gaf ruim 20 jaar les in mechanica, vooral in de eerste graad. Dit plotse afscheid laat diepe sporen na bij de leerlingen en de collega's van onze school. Onze gedachten gaan nu uit naar zijn kinderen, zijn familie en naar al wie hem dierbaar was.

Herhalingsoefeningen wiskunde hoeven niet saai te zijn. De leerlingen van 5 technieken herhalen hun leerstof met Monopoly of Trivial Pursuit."

Hier groeit wiskunde-talent. De leerlingen van de eerste graad namen deel aan de kangoeroewedstrijd wiskunde. 7 leerlingen kregen de score UITMUNTEND. Bravo!

Dertig leerlingen daagden de leraren uit. Het wekelijkse schaakmoment loont. Alle "bompaz" werden schaakmat gezet. Op ééntje na. De aanvraag voor een revanchematch is al binnen.

Het is foto-time. Vaak worden foto's na jaren van onder het (digitale) stof gehaald en -zeker weten- bij de klasfoto's wordt vaak met heimwee teruggedacht aan de mooie schooltijd.

De meisjesleerlingen aten elke week samen frietjes, een ideaal moment om bij te praten en (van horen zeggen) ook wel wat te roddelen. Waarover? Ja, waarover denk je...?

De geïntegreerde proeven en eindwerken zijn afgerond. De verdediging ervan voor de externe jury gebeurde met verve.

Meer foto's vind je hier.

Vandaag 25/06 wuifden we iets minder dan 300 laatstejaarsleerlingen uit tijdens de plechtige proclamatie 2018-19.

Het werd een razendspannende editie van het BK profwielrennen dit jaar. Tim Merlier die vorige week nog de Elfstedentocht won in een verschroeiende spurt was één van de favorieten.

Dat hij alle verwachtingen inlost en met veel machtsvertoon de eindspurt wint en zich kroont tot Belgisch Kampioen Wielrennen bij de profs is echt een superstunt!

Het is gesloten van 13/07 tot en met 15/08.

Op de andere dagen is er permanentie en dat iedere dag van 8:30 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:00. Op maandag open tot 18:00 en op vrijdag tot 16:00.

Het onthaal is open van maandag tot vrijdag van 08.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.

De school is volledig gesloten vanaf maandag 15 juli tot en met vrijdag 16 augustus.

Het inschrijfteam van VTI Waregem is elke werkdag paraat tussen 9.00 en 12.00 uur en vanaf 14.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag enkel 's voormiddags van 9.00 tot 12.00.

Vanaf donderdag 11juli is de school gesloten tot en met donderdag 15 augustus. Inschrijven kan weer vanaf vrijdag 16 augustus.