oktober 2019

U bent hier

De 6des kregen ook dit jaar een sportdag van "hoog" niveau. Transfo Zwevegem was de achtergrond waartegen de leerlingen vooral in de hoogte werden uitgedaagd. Een hoogteparcours, een death ride, de pamperpaal, de sky swing en de aquapiste stonden garant voor een geslaagde sportvoormiddag

Meer sfeerbeelden vind je hier.

De leerlingen van 1BSE showen met trots hun werkjes waar ze druk aan bezig zijn tijdens de lessen beeld Ze haalden al hun creativiteit en fantasie naar boven en creëerden beelden die perfect zouden passen in de verzonken stad Atlantis! We noemen onze tekeningen 'Wavy faces atlantic style'

6TSOT is goed aangekomen in het tipidorp! Na het bezoek aan de grotten van Hotton stonden al een aantal activiteiten op het programma zoals: hoogteparcours, inleeftocht en mountainbike. Ook de tweede dag van de driedaagse van onze zesde technieken groeide uit tot een ware topper! Na een eerder koude nacht in de tipi's konden we alweer genieten van een mooie dag.

Deze topbende is terug na hun avontuur in Durbuy! Een avontuur die goed gevuld was: grotten Hotten, hoogteparcours in de bomen, moutainbiken, leeftocht, geocaching, kajakken en een prachtig groepsmomentje aan kampvuur... Een 3-daagse om nooit te vergeten!

Meer sfeerbeelden vind je hier.

Op dinsdag 09 oktober kwam An op bezoek met Louise. Louise is de hulphond van An. An zit in een rolstoel, (een supercoole, zoals ze die zelf noemt). Dankzij Louise kan An zelfstandig door het leven. De leerlingen leerden veel bij. Als de hond haar hesje aan heeft, dan is die in dienst.

Iedere donderdag eten onze girls samen frietjes en kletsen er op los! Eventjes een momentje onder de meisjes doet echt deugd! Tof om te zien hoe hecht ze zijn

Traditiegetrouw gaat de sportdag van alle vijfde jaren door in het Provinciaal Domein De Gavers in Harelbeke. De leerlingen kunnen er een halve dag genieten van drie verschillende buitensporten: Muurklimmen, kajakken en een hoogtouwenparcours waarbij kan gekozen worden uit een rood, groen of zwart circuit.

Meer sfeerbeelden vind je hier.

Auxilios is gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemingen in de uitbouw van hun personeelsbeleid en dit vanuit een heel praktische benadering. Reeds voor de dertiende keer begeleidden ze onze laatstejaars tijdens de tweedelige sollicitatietraining.
Vandaag dinsdag 15/10 werden onze leerlingen van het 4e tot en met het 7e jaar uitgedaagd om het één dag vol te houden zonder smartphone in het kader van rode neuzen dag. Heel wat klassen namen de uitdaging aan en gaven (bijna) voltallig hun Gsm af. In andere klassen was het enthousiasme kleiner , wellicht waren de afkickverschijnselen te groot. Ook enkele collega’s waren solidair en gaven hun eigen toestel af.
Op donderdag 17/10 gingen onze 1stejaars op weg met de fiets. Ze deden een biotoopstudie in de oude spoorwegberm. Hierbij deden ze metingen over abiotische factoren zoals de temperatuur van de lucht, temperatuur van de bodem, bodemdichtheid, geluidssterkte, windsnelheid etc.

Onze leerlingen konden zich vrijdagmiddag helemaal uitleven tijdens de dvdjb! Oudere leerlingen organiseerden verschillende pleinspelen en dat was een groot succes, de vele bemodderde broeken en rokken waren daar het bewijs van!

Traditiegetrouw gaat de sportdag van alle vierde jaren door in Blueberry Hill in Kortrijk. De leerlingen kunnen er een hele dag genieten van een avonturen challenge. Deze challenge is een sportieve wedstrijd tussen verschillende klassen. Op het programma staan: klimmen, speleoparcours, boogschieten, death-ride, commandoparcours en speleo/touw technieken.

Pagina's