november 2019

U bent hier

Vorige week was het "scholencompetitie basketbal", jammer genoeg geen winst voor onze school! Ze verdienen wel een pluim voor het inzet en het was een leuke namiddag!

Heel wat leerlingen én ouders hebben de boodschap begrepen: het verschil tussen gezien worden en net niet gezien worden kan dramatisch groot zijn. In de St.-Paulusschool wordt het dragen van fluohesjes gepromoot. Op 12 november is er nationale fluodag. Ongetwijfeld zal de werkgroep Gezondheidsbeleid de dragers van fluohesjes bij hun aankomst op school belonen. Heel wat leerlingen dragen een fietshelm: BRAVO!

Vorig jaar startte weerman Frank Deboosere zijn "fluo-promotocht"in onze school en dat met succes! Steeds meer leerlingen dragen een fluojas in het verkeer. Ook de acties van het zorgteam rond "gezondheidsbeleid" werken. Dit alles werd beloond met warme choco, een wafel en de enige echte unieke "VTI-FLUO-GLIMWORM-SLEUTELHANGER".

Meer sfeerbeelden vind je hier.

De jaarlijkse jobexpo, een organisatie van AUXILIOS, geeft de leerlingen van 6 en 7 de kans om te solliciteren "for real". Daarnaast maken de "sollicitanten" kennis met de bedrijven uit de streek. 43 bedrijven stuurden hun recruters naar de school. De leerlingen kregen niet alleen feedback, sommigen kwamen zelfs met een heuse werkaanbieding terug in de klas.

De kantenlijmer kan bijna in werking treden. De leerlingen van 5de houtbewerking legden de laatste hand aan de stofafzuiging.

Alle vertegenwoordigers van onze partnerscholen waren op donderdag 14 november present.

In de voormiddag was er een bezoek aan het bedrijf Unilin Wielsbeke.