februari 2020

U bent hier

Op 8 februari 2020 vertrekken 30 leerlingen (uit 6At, 6Mt, 6Ht, 6Eit en 6EOt) voor twee weken op buitenlandse stage naar Zweden, Oostenrijk, Nederland, Italië en Duitsland.

Vandaag werd de winnaar van “het opvoedersteam van het jaar” door Katholiek Onderwijs Vlaanderen bekendgemaakt. Met deze prijs willen de organisatoren het belang van het onmisbare en dikwijls ongeziene werk van álle leden van het ondersteunend personeel in álle scholen onderstrepen. Alle secundaire scholen en internaten van ons onderwijsnet kregen de kans om een gemotiveerde kandidatuur in te dienen.

Op 6 februari gingen de leerlingen van het zevende jaar numerisch gestuurde machines naar de prototyping beurs te Kortrijk. De beurs was sterk gericht op  al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes. Zo konden de leerlingen kennis maken met het lasersnijden in kunststof, hout, ... .

Een tweetal weken geleden kwamen 85 “nieuwjaarders” van Boloed -VTI en Vibso- samen om het glas te heffen op 2020 en om het oude jaar uit te wuiven. Boloed viert dit jaar het vijfjarig bestaan; een “houten” jubileum noemen insiders dit.

Maakt jouw zoon of dochter binnenkort de overstap naar het secundair onderwijs? Dat is een grote stap in de ontwikkeling van jouw kind. Om een optimale keuze te maken voor een school en een richting, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn.