oktober 2020

U bent hier

Op 5 oktober werden alle leerkrachten, opvoeders en administratieve personeelsleden van campus VTI Waregem eens goed in de bloemetjes gezet op de Dag van de Leraar. Dit jaar mochten we zelfs vieren met een vrije dag. Bedankt iedereen voor jullie dagelijkse inzet en zorg voor onze jongeren!

Op 15, 16 en 17 oktober wordt in heel Europa Erasmus+ in de kijker gezet om te laten zien welke mogelijkheden Erasmus+ ons biedt met als centraal thema ‘grensverleggend leren’. Ook VTI Waregem doet mee met een fototentoonstelling over de voorbije stages in 2020.

In de Sint-Paulusschool campus VTI starten volgend jaar ingrijpende werken in de grootkeuken. Een deel van de koude keuken gaat tegen de grond en ruimt plaats voor een grotere nieuwbouw waarin het keukenteam eindelijk de ruimte krijgt die het nodig heeft. De Waregemse middelbare school investeert 1,5 miljoen euro, waarvan Vlaanderen ruim 800.000 euro bijlegt.

Na een geslaagde audit door bureau Veritas kunnen we met trots aankondigen dat we opnieuw en als enige school in Vlaanderen het ISO 9001:2015 certificaat konden binnenhalen. Hier mogen we met z’n allen heel trots op zijn. Proud to be VTI!

Helaas geen buitenactiviteiten deze middag, maar wel een kleine attentie aan de schoolpoort. De leerlingen die in uniform naar school kwamen, kregen een ludiek mondmasker of Waregemse peirdemulle slunse

"Het coronavirus wint opnieuw aan kracht. Hoewel de besmettingen op de verschillende campussen van de St-Paulusschool heel beperkt blijven, krijgen we toch dagelijks berichten van leerlingen die voor een tijd in quarantaine moeten omwille van risico-contacten buiten de school", vertelt Joachim Archie van het directieteam campus VTI.

Op 1 november gaat onze coördinerend directeur Jean-Marie Noreillie met pensioen. Van kort na de opstart van onze scholengemeenschap, nu de Sint-Paulusschool, zat hij (mee) aan het stuur van deze organisatie. Hij was daarnaast vele jaren directeur van de campus College. Jean-Marie is een bevlogen man, een man met visie, die zoveel jaren met hart en ziel aan sterk onderwijs in Waregem, Anzegem en Avelgem heeft gebouwd.