5 BH naar Batibouw

U bent hier

We willen met onze leerlingen van het vijfde jaar beroep houtbewerking de hedendaagse trends en evoluties in de bouw op de voet volgen en dus was Batibouw 2018 the place to be.

Daar konden onze leerlingen kennis maken met het kloppend hart van onze economie (en tevens het einddoel van hun opleiding). De bouw en verbouwbeurs biedt plaats aan alle gerenommeerde firma’s die de laatste nieuwigheden omtrent bouwmethodes en materialen voorstellen. Omdat we onze leerlingen bewust willen maken van onze ecologische voetafdruk (ook naar hun latere actieve loopbaan toe) kiezen we voor trein en metro om naar Brussels Expo te gaan en dat is voor velen een nieuwe ervaring.

Om zomaar doelloos rondlopen in de Expohallen te vermijden, krijgen onze leerlingen opdrachten mee. Ze moeten op zoek naar specifieke materialen en werkwijzen en hierover informatie verzamelen. Gerichte uitleg vragen aan de vertegenwoordigers van de firma’s hoort daar uiteraard bij. Bovendien moeten ze ook samenwerken met leerlingen van andere klassen en zo leren ze wat teamwork is. Later, tijdens de lessen op school, krijgen ze de kans om, via internet, hun opdracht uit te diepen en ten slotte wordt gevraagd alle informatie te verwerken in een bundeltje en hun project voor te stellen voor de klasgroep.

Info verzamelen, info verwerken en bundelen en het verkregen resultaat delen met medeleerlingen: onderwijs op zijn best in het vijfde jaar beroep houtbewerking.

Enkele sfeerbeelden vind je hier.