Luchtaanval door de RAF

U bent hier

De leerlingen van 5BL, 6BHk en 7BMO werden via een verteltheater/diavoorstelling, gebracht door leraar geschiedenis Johan Durnez, ondergedompeld in de dramatische gebeurtenissen van 12 juli 1943 in Waregem.

Bij een luchtaanval door de RAF op de weverij Gernay-Delbecque in de Olmstraat kwamen toen zeven mensen om het leven en vielen vele gewonden.

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van die feiten wordt er op 12 juli 2018 in de Olmstraat een gedenkteken onthuld. Dat is een initiatief van heemkundige Marc Crabeels en wordt gesteund door het stadsbestuur en archief van Stad Waregem. Het unieke aan het gedenkteken is dat het een creatie zal zijn van verschillende Waregemse onderwijsinstellingen, waaronder ons VTI.

Het gedenkteken zelf is ontworpen door collega Christ Eeckhout en zal gerealiseerd worden door onze leerlingen. Het wordt een combinatie van cortenstaal met tekst en de gerestaureerde originele stalen letters die ooit boven de bedrijfspoort stonden, verankerd in nieuw beton. Via de voorstelling van deze namiddag weten de leerlingen nu precies waar het gedenkteken naar zal verwijzen.