Basketbal op woensdagmiddag

U bent hier

Op woensdag 10 oktober 2018 trokken de basketbaltroepen van onze school (3de graad) richting Kortrijk om zich te meten met twee lokale scholen. Door een aantal blessures konden we slechts met twee reservespelers aan de tip-off gaan staan.

De eerste wedstrijd speelden we tegen RHIZO Sportschool Kortrijk. Een naam die al wat intimiderend klinkt, maar toch liet de ‘starting five’ snel hun stempel achter met wat vlugge scores. Jammer genoeg konden de jongens van het RHIZO telkens snel tegenprikken, wat ervoor zorgde dat ze in de loop van de eerste helft het overwicht verkregen. Score aan de rust: 40-19. In de tweede helft was de verdediging een stuk meer gestructureerd, maar de overwinning viel niet meer in de wacht te slepen. Eindstand: 74-36.

Manu 5, Florian 2, Louis H, Yorben, Louis D 15, Wout 8, Lander 6

 

In de tweede wedstrijd traden we aan tegen RHIZO campus OLV Vlaanderen Kortrijk. Aangezien er slechts enkele minuten tussen de twee partijen zaten, was de vermoeidheid er bij ons beperkte groepje basketters al wat in geslopen. Offensief lieten we hier en daar een prachtige actie zien. De bal ging rond en het collectief primeerde op het individuele. Ondanks de vermoeidheid amuseerde iedereen zich op en naast het veld. Spijtig genoeg misten we enkele centimeters in de lengte om het tot een spannende partij te laten komen. We verloren de door sportiviteit gekenmerkte wedstrijd met een eindstand van 40-78. Het VTI Waregem kan na een mooie strijd met opgeheven hoofd de competitie verlaten.

 

Manu 7, Florian 4, Louis H, Yorben 2, Louis D 13, Wout 6, Lander 8