Bedrijfsbezoek ArcelorMittal en Volvo trucks

U bent hier

We starten ons bezoek bij ArcelorMittal.

Na een bedrijfsvoorstelling en een bedrijfsfilm werd ons meegedeeld dat er continu wordt gezocht naar de verbetering van de staalsoorten, Hoogwaardig sterktestaal is de toekomst om zo met minder materiaal toch dezelfde sterkte eigenschappen te bekomen.

Dit is ook de sterkte van de Belgische productieafdelingen. Zij specialiseren zich in het continu verbeteren van de staalsoorten. Er wordt dan ook enorm veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling maar ook in het opleiden van het personeel. Zo blijven zij continu op de hoogte van de nieuwste technologieën.

Na deze algemene uitleg werden we rondgereden met de bus op de site van meer dan 10 km². Eerst gingen we naar de warmwalserij waar blokken van 22cm dikte werden platgewalst tot een plaatdikte van 1mm en dan op grote rollen wordt aangebracht. Er zit hier heel wat besturingstechniek achter want de snelheid van de rollen moet telkens groter worden naarmate de plaatdikte verminderd. Ook bij het oprollen moet het toerental van de rol continue afnemen om alles zonder problemen te laten verlopen.

Na deze indrukwekkende lijn kregen we uitleg over de toevoer van de grondstoffen via de haven. Ook het vervaardigen van hoogwaardige cokes uit steenkool is een complex procedé. Uiteindelijk sloten we ons bezoek af in de gieterij waar het vloeibare staal in blokken wordt gegoten om dan verder te worden verwerkt in de verschillende afdelingen.

In de namiddag gingen we naar Volvo trucks. Na een promofilm en wat algemene uitleg ging het naar de assemblage afdeling. Hier zien we de opbouw van de vrachtwagens. Er wordt gestart met 2 langsliggers waar dan continu wordt op verdergebouwd. Aangezien er geen 2 gelijke vrachgtwagens zijn is er een enorme logistiek nodig om ieder onderdeel bij de juiste machine te krijgen.

De cabine wordt in een andere afdeling voorgemonteerd en komt op het einde van de lijn samen met het onderstel. Alle 4 minuten loopt er een vrachtwagen van de band. In Gent worden de grote modellen afgeleverd. De FH, FM en FMX worden na het assembleren op een testbank nog uitvoerig getest vooraleer ze naar de eindklant gaan. Alle vrachtwagens die worden geproduceerd zijn al verkocht.

 

Stijn vandenbroucke, Koen Goemaere en Stephan Depourcq