Eigen kweek?

U bent hier

De middagactiviteit Schaken Op School werpt in het VTI Waregem zijn vruchten af dankzij de doorgedreven competities en het toenemende niveau binnen onze eigen schoolmuren.

Na de vele medailles die we de voorbije jaren ononderbroken behaalden op het West-Vlaams Provinciaal Schoolschaakkampioenschap slaagden onze leerlingen er voor het eerst in zich ook rechtstreeks te plaatsen voor het Belgisch Schoolschaakkampioenschap 2018-2019. Dit is een gesloten BK waarop uitsluitend de beste teams uit het Vlaams, Frans- en Duitstalig gebied uitgenodigd worden op basis van de behaalde sportieve resultaten op regionaal niveau.

Mede door de goede chemie onder àlle schakende leerlingen slaagden we er immers in om met een team aan de start te staan dat boven zichzelf én de vooropgestelde pronostiek uitsteeg op het jongste Vlaams Schoolschaakkampioenschap. Dit toont aan dat zij in de breedte opnieuw een enorme stap vooruit zetten gezien de tegenstand waartegen zij zich intussen moeten meten en de behaalde resultaten. Voor de leerlingen in kwestie belooft de deelname aan het BK op 16/3 alvast een unieke bekroning voor de aanhoudende inzet van de voorbije jaren.

Enkele sfeerbeelden kan je hier vinden!

Met dank aan Ronald Flou (Schaken in België) voor de professionele foto's. "