Robocontest te VIVES Kortrijk

U bent hier

Op maandag 27 mei heeft VTI Waregem opnieuw een aantal talentvolle jongeren uitgestuurd naar de robocontest van hogeschool VIVES, campus Kortrijk. De robocontest is een wedstrijd waarbij leerlingen een wagentje zo moeten programmeren dat het in een zo snel mogelijke tijd een parcours moet afleggen.

Het parcours bestaat uit een witte lijn die via sensoren moet gevolgd worden. Onderweg moet het wagentje 3 moeilijkheden overwinnen: en kruising overbruggen, korte bochten kunnen nemen en overweg kunnen met een onderbreking in het parcours. De kunst bestaat erin om het programma zo te schrijven dat die hindernissen zonder problemen kunnen genomen worden. Aan de wedstrijd namen 11 scholen deel met in totaal 72 robots waar alles samen 193 leerlingen aan geprogrammeerd hebben. Onze school was slechts met 7 leerlingen vertegenwoordigd maar zoals een volkswijsheid zegt: het is niet de kwantiteit die telt maar de kwaliteit. En dat zullen de andere scholen geweten hebben!

De wedstrijd werd in 3 categorieën opgedeeld waarbij de 2 snelste wagens per graad een prijs in de wacht konden slepen. VTI Waregem streed met 2 leerlingen mee in de 2e graad en met 5 leerlingen in de 3e graad. De 2 leerlingen van de 2e graad kaapten beide prijzen weg: Jonathan Van Tichelen behaalde met zijn robot SAM de 2e plaats, Glenn De Witte behaalde de 1e plaats en dit met zijn robot Robit. Beide leerlingen zitten in 3EE.

In de categorie van de 3e graad behaalden Wout Demeyere en Willem Deschryver met hun robot S-Wagon de 2e plaats. Beide leerlingen studeren dit jaar af in 6EE. De eerste plaats werd ingenomen door Jarno Lannoo met zijn Tesla-robot. Jarno zit in 5EE.

Net zoals de voorbije edities werd het weerom een klinkende overwinning voor onze leerlingen van VTI Waregem. Naast de 5 leerlingen die in de prijzen vielen moeten we ook Guillaume Deplancke uit 5ICT feliciteren met zijn robot GΩ 2.0 die in zijn categorie de 4e snelste tijd behaalde. En een al minstens even puike prestatie werd door Saskia Van Ceunebroecke uit 5EE gerealiseerd omdat zij volledig zelfstandig een robot in elkaar heeft geknutseld en geprogrammeerd.

We kunnen niet anders dan apetrots zijn op onze leerlingen. Aan alle 7 een dikke proficiat voor hun inspanningen en behaalde resultaten!

Meer foto's vind je hier.