Voor elke VTI- leerkracht een hybride laptop

U bent hier

"Het coronavirus wint opnieuw aan kracht. Hoewel de besmettingen op de verschillende campussen van de St-Paulusschool heel beperkt blijven, krijgen we toch dagelijks berichten van leerlingen die voor een tijd in quarantaine moeten omwille van risico-contacten buiten de school", vertelt Joachim Archie van het directieteam campus VTI.

"De overheid schakelt daarom over naar code oranje voor het secundair onderwijs. We scherpen de maatregelen aan maar blijven voltijds onderwijs aanbieden voor alle leerlingen. Contactonderwijs moet zoveel als mogelijk de regel blijven. Zeker voor onze praktijk- en labolessen, die zijn namelijk met geen PC te vervangen.""Als STEM-campus zijn we er van overtuigd dat technologie en innovatie een antwoord kan bieden op deze crisis. We zetten onze STEM-kennis en middelen in om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden vanop school als het kan en van thuis als het moet."

"Als 'Microsoft - Showcaseschool' werken we al ruim twee jaar samen in een project waarbij een twintigtal leerkrachten met een eigen hybride laptop/tablet voor de klas staan. Ze zijn niet meer gebonden aan het bord maar lopen als het ware rond met het schoolbord in hun hand. Verschillende didactische programma's bieden tal van mogelijkheden in de klas. Sinds deze week, en dus net op tijd, wordt het project definitief uitgerold voor alle 180 leerkrachten. Met hun eigen device kunnen de leerkrachten vanaf nu mobiel en van op elke plek les en opdrachten geven. De pedagogische studiedag van deze week staat helemaal in het teken van deze digitalisering."

"Leerlingen die thuis moeten blijven in quarantaine kunnen dus toch de lessen volgen. De leerkracht stuurt opdrachten door via Teams, voorziet digitaal ingevulde cursussen en waar mogelijk wordt ook via de webcam live verbinding gemaakt tussen de klas en de leerlingen thuis. Zelfs groepswerk is op die manier mogelijk."

"Wat als de leerkracht in quarantaine moet? Ook dit kan de leerkracht opvangen door van thuis uit een les op te nemen, digitaal opdrachten te voorzien of zoals vandaag gebeurde live les te geven van thuis uit."

"De oudercontacten voor de herfstvakantie organiseren we ook digitaal. We grijpen dit zelfs aan als een lesmoment. De leerlingen krijgen een ict-les over videobellen en zullen hun ouders zelf kunnen bijstaan om digitaal verbinding te maken."

"St-Paulusschool campus VTI is een school voor makers en bedenkers. Samen komen we door deze crisis."

Artikel uit de krant van West Vlaanderen- © Foto GF