Nieuws & recente activiteiten

Maakt jouw zoon of dochter binnenkort de overstap naar het secundair onderwijs? Dat is een grote stap in de ontwikkeling van jouw kind. Om een optimale keuze te maken voor een school en een richting, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn.

De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wil jij hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf je in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

Wiskunde verbindt mensen. In heel Vlaanderen is er vandaag de Vlaamse Wiskunde Olympiade. 100 leerlingen van onze school nemen deel. We duimen. Je wilt wel eens zelf enkele van die wiskunderaadsels oplossen? Laat je maar eens gaan en surf naar www.usolvit.be .

5BHk bezocht deze week de firma Timmerman, een leerrijk uitstapje voor zowel leerlingen als leerkracht.

Op de nieuwjaarsreceptie spreekt de directeur het corps toe. 2020 wordt een jaar van vernieuwing. Infrastructureel: de afbraak en heropbouw van de grootkeuken, de ombouw van het kloostergebouw in de Broekstraat tot een peda voor 11 internen. Dan is er nog de verdere uitrol van "de modernisering van het onderwijs", de inpassing van de hypermoderne draadvonkmachine en de robotarm in de afdeling mechanica, de kantenlijmer in de afdeling hout, ...

Tradities moet je in ere houden. De moedigsten onder ons doken zaterdag het koude zeesop in. De nieuwjaarsduik was een warme editie hoorden we hen zeggen. De temperatuur van het water? 6 graden.